Fine Tune Experience ❤️

Gepubliceerd op 25 september 2022 om 15:05

Gisteravond ben ik bij de eerste editie van de Fine Tune Experience geweest. Dit evenement werd georganiseerd door Vera Develing en Jeroen van Deelen. De locatie was in Arnhem bij een prachtig kerkje in een ontzettend mooie omgeving ⛪. De sfeer en de akoestiek voelden bij binnenkomst al heel erg fijn. De hangmatten stonden al klaar en in het midden was een altaar gecreëerd. Iedereen mocht iets meenemen om erbij te leggen. Ik had een rozenkwarts edelsteen, veren en een armbandje met rozenkwarts meegenomen.

 

We begonnen met een cacao ritueel en het zetten van een intentie. Jeroen maakt de cacao zelf. Aangezien ik nogal gevoelig ben voor pure cacao, had ik maar een klein stukje genomen. Ik had verwacht dat het heel erg bitter zou smaken, maar het was echt heel erg lekker. Mijn intentie was heel duidelijk *Vertrouwen*. Deze avond was ik voor het eerst alleen naar een evenement. Dit betekent dat ik zelf heen en terug ben gereden en geen oxazepam had ingenomen. Volledig vertrouwend op mezelf. 🙏💪🏻

 

Vervolgens was het tijd om de hangmat in te gaan. Jeroen deed voor hoe je er het gemakkelijkst en veilig in kon gaan liggen. Ik had verwacht dat ik het spannend zou vinden, maar het ging als vanzelf. De hangmat voelde als een veilige cocon. Heel warm en fijn. In het begin hield mijn lichaam heel veel spanning vast. Echter hoe meer ik losliet en op mijn eigen lichaam durfde te vertrouwen, hoe meer ik werd gedragen door de hangmat.

 

Vera en Jeroen namen ons mee op reis door middel van Yoga Nidra, Klankschalen, Gong en  Drums. Daarbij werden ook de chakra's in balans gebracht met onder andere Ho'oponopono. Dit is een Hawaaiaans vergevingsritueel. We werden begeleidt naar een diepe ontspanning, waarbij je jezelf bevindt tussen waken en slapen. Een half uur Yoga Nidra schijnt gelijk te staan aan vier uur slaap. De cacao maakte me net even wat alerter dan anders. Dit zorgde ervoor dat ik er bij kon blijven en niet wegzakte, maar ook dat de trillingen van de klankschalen, drums en gong goed te voelen waren.

 

Tijdens de reis werd je uitgenodigd om voor jezelf een San Kalpa te formuleren. Dit is iets wat je graag zou willen. Je plant het als een zaadje en gaat het voelen en beleven alsof het er nu al is. Mijn San Kalpa was *Ik vertrouw op mijn lichaam, op mijzelf en alles om mij heen. Elke keer opnieuw*. Ik voelde in de hangmat heel sterk dat elke verandering, beweging, geluid of gedachte ervoor zorgden dat ik iedere keer de balans in mezelf kwijtraakte. Dit gebeurd ook in mijn dagelijks leven. Ik heb het nodig om elke keer  opnieuw de balans te vinden en ik ben me er nu van bewust geworden hoe ik dit kan doen. In de hangmat heb ik hiermee kunnen oefenen door mijn San Kalpa bij ieder moment van disbalans te herhalen. Langzaam maar zeker ontspande mijn lichaam en voelde ik me steeds vrijer.

 

Na afloop voelde ik me heel licht en opgeladen. Vera & Jeroen, dankjewel voor deze mooi, bijzondere ervaring ✨

Natascha ✨

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb