Ziek zijn en de Wijsheid van mijn lichaam

Gepubliceerd op 22 mei 2023 om 16:38

Het afgelopen weekend ben ik ziek geweest. Ik voelde me koortsig, vermoeid en had enorme last van mijn slokdarm, maag en darmen. Mijn lichaam maakte duidelijk dat het nodig was om verbinding met haar te maken.

 

Het begon een aantal dagen geleden met een enorm misselijk gevoel. Mijn slokddarm en maag leken in brand te staan. Ik hoopte dat een paracetamol en een extra maagbeschermer wel zouden helpen. Dit was echter niet het geval. Het ging zelfs dieper mijn systeem in. Ik voelde mezelf zieker worden, kreeg koorts, hele zere darmen en diarree, maar ook een intens gevoel van vermoeidheid en duizeligheid.

 

& Toen was daar het omslagpunt. Ik voelde dat het nodig was om naar binnen te keren, om de verbinding met mijn lichaam te maken.

 

* Wat gebeurd er nu?

Wat wil je me vertellen?

Wat heb je nodig?*

 

Deze vragen heb ik aan haar gesteld en er kwamen hele heldere en duidelijke boodschappen door:

 

Ik heb een reiniging nodig. Allerlei oude overtuigingen, patronen, alles wat mij niet meer dient, wat ik niet meer nodig heb en alle energieën van anderen mogen losgelaten worden. Zodat er ruimte gemaakt kan worden, om opnieuw te beginnen. Met een frisse en schone lei.

 

Daarbij zijn er een aantal dingen die heel fijn voelen en een enorme bijdrage leveren, maar waar je toch nog te vaak van afwijkt. Het is tijd om deze dingen vanuit liefde voor jezelf echt te gaan doen.

 

* Ik zeg *Nee* tegen varkensvlees en koffie. Deze producten irriteren enorm mijn verteringsstelsel.

* s Avonds na het avondeten wil ik niet meer eten. Ik heb hiermee geëxperimenteerd en ervaren dat het mijn verteringssysteem helemaal tot rust brengt.

* 's Ochtends na mijn ochtendritueel wil ik mijn mobiel aanzetten. Overdag zet ik de wifi of data alleen aan wanneer ik hier de ruimte voor voel. Het geluid van mijn mobiel wil ik overdag wel aan hebben, zodat ik waar nodig gebeld kan worden. 's Avonds om 21:00 zet ik mijn mobiel uit. Wanneer ik dit doe, geeft het zo enorm veel rust.

* Doordeweeks wil ik s'avonds om 22:00 thuis zijn. Zodat ik voldoende tijd en ruimte heb om mezelf voor te bereiden op het naar bed gaan.

* Het is belangrijk om de balans in mijn energiehuishouding goed te bewaken. Plan ik maximaal 1 afspraak per dag in.

 

Ja, de boodschappen zijn zo enorm raak en kloppend.

 

*Het is de aankomende tijd een kwestie van

DOEN...!

Vanuit liefde voor mezelf*

 

De intentie is gezet. Langzaam aan begin ik mezelf weer wat beter te voelen. Het herstel heeft nog even wat tijd nodig en dat is helemaal oké.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb