Kruidenreis 🌻

Gepubliceerd op 26 mei 2023 om 15:19

Afgelopen week organiseerde Nicolien Oona Nijland van Green Goddess een kruidenreis. Tijdens deze reis kun je door middel van een meditatie, jezelf op een diepere manier verbinden met kruiden, planten, bloemen en dieren.

 

Ik ben in een comfortabele houding gaan liggen en op een innerlijke reis gegaan. Achter op mijn rug zat een deur naar mijn hart. Via die deur kon ik bij mijn hart naar binnen. Ik kwam terecht in een donkere ruimte vol met spinnenwebben.

 

In de verte zag ik licht en dit bleek een doorgang te zijn naar mijn mijn innerlijke tuin. Deze tuin stond vol met allerlei kruiden, bloemen en planten. Een eindje verderop zag ik een enorm grote zonnebloem. Ze begon om mij heen te dansen en ik danste met haar mee. Ik voelde me heel erg gelukkig en vrij. Op een gegeven moment ben ik op de grond tegen haar aan gaan zitten. Ze kwam heel liefdevol met haar bloem in mijn schoot liggen. Dit voelde in eerste instantie heel fijn, totdat ik dacht aan de donkere ruimte met spinnenwebben. Ik wilde direct op gaan staan, gaan schoonmaken en de ruimte in het licht zetten.

 

De zonnebloem vertelde dat ik bij haar mocht blijven zitten en van dit moment mocht genieten. Niet alles hoeft meteen. Mijn hele systeem sputterde tegen en ik kreeg een intens gevoel van kramp en pijn in mijn lichaam. Ik heb toen voor een moment de meditatie gestopt, een paar keer rustig doorgeademd en vervolgens ben ik weer terug gegaan naar het moment met de zonnebloem. Het was tijd om op te staan en de zonnebloem te bedanken voor haar inzichten.

 

Ik wandelde terug naar de donkere ruimte en zag dat er in het midden van de ruimte een kleine zonnebloem begon te groeien. Ze gaf licht en verlichtte de hele ruimte. Hierdoor kon ik zien dat de ruimte aandacht en liefde nodig heeft. Vervolgens ben ik de ruimte uitgelopen en heb zachtjes de deur achter me dicht gedaan. De achterkant van mijn hart heeft aandacht nodig, maar alles op z'n tijd.

 

Na afloop heb ik met Nathalie via de mail nog even contact gehad over mijn reis. Zij gaf aan dat de zonnebloem verbonden is met de zon en staat voor lichtheid en speelsheid, maar ook voor het vader aspect. Mogelijk dat er in mijn leven rondom dit thema nog het één en ander speelt.

 

Ook schreef ze dat de achterkant van mijn hart donker en vol spinnenwebben kan zitten, omdat ik er al even niet meer ben geweest. Ik mag meer in verbinding met mijn hart en mezelf gaan leven. Daarbij staan spinnen voor het huiselijke en het beschermen hiervan. De spinnen hebben mijn hart beschermd totdat ik eraan toe was om hiermee aan de slag te gaan...en dat is nu!

Nathalie Nijland is voor mij een enorme inspiratiebron. Ze is natuurgeneeskundige en heeft haar eigen praktijk *Green Goddess*. Met veel plezier beluister ik momenteel haar podcast op Spotify: *The Green Goddess Roadtrip Podcastshow*. 

 

Mocht je meer over haar willen weten? Klik dan op onderstaande button. 

🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.