Sjamanistisch reizen 🌳🩷

Gepubliceerd op 28 oktober 2023 om 12:48

Afgelopen woensdag ben ik voor de tweede keer een Sjamanistische reis gaan maken bij Elina Lichtendahl. Een bijzondere ervaring die ik samen met drie andere vrouwen heb mogen meemaken.

 

Na een warme kop thee, mochten we in een ontspannen houding komen liggen. Mijn lichaam was aan het begin heel onrustig. Ik had veel last van mijn hoofdtremor en het duurde even voordat ik tot rust kwam.

 

Elina maakte gebruik van twee ratels, verschillende geuren en ze zong een mantra. Het geluid van de ratels was zo fijn en bevrijdend en ik voelde mezelf helemaal opengaan. De mantra die ze zong en de geuren hielpen mij om te gronden en te aarden.

 

We werden uitgenodigd om verbinding te maken met je krachtdier. Mijn krachtdier is een Raaf en ze heet Dolores. Ik zat in mijn eigen huis en Dolores zat bij mij op schoot. Elina gaf aan dat we gingen kennismaken met onze krachtplek. Het ging hierbij om een daadwerkelijk bestaande plek. Het grappige was dat mijn zebravinkje *Lieffie* ook heel graag mee wilde. Samen met Dolores en Lieffie wandelde ik als vanzelf naar het park, vlakbij mijn huis. In het park staat een mooie grote boom. Ik voel me altijd enorm verbonden met deze boom en dit was dan ook de juiste plek. 

 

Vervolgens benoemde Elina dat er een gat in de grond ontstond en hier mochten we doorheen gaan. Ze vertelde dat we mogelijk in het donker terechtkwamen, maar waar ik liep was er alleen maar mist en het was er stil. Ik zag geen hand voor ogen, maar besloot door te lopen. Na een tijdje voelde ik de behoefte om te gaan zitten en dit ben ik dan ook gaan doen. Ik sloot mijn ogen en ik voelde me heerlijk. Even geen prikkels van buitenaf. De boodschap die doorkwam was duidelijk. Het is tijd om het rustig aan te gaan doen. Ik heb de afgelopen jaren zo ontzettend veel gedaan. Veel Intense processen doorlopen en het is tijd voor rust. Zodat alles kan indalen, integreren, maar er ook ruimte komt voor mij. Om mezelf lief te hebben, helemaal zoals ik ben. 

 

Elina gaf op een gegeven moment aan dat we een plek mochten zoeken waar we fijn konden zitten. Ik stond op en ben verder gaan lopen en in de verte zag ik een klein bamboe houten afdakje, met een groot zitkussen eronder. Wauw wat een prachtige plek. Er lagen allemaal kleine kussentjes, dekens, planten, edelstenen en er hing een mooie dromenvanger aan de wand. Vervolgens zette Elina muziek op. Het was zo mooi en ik voelde me er enorm door geraakt, maar in plaats van te ontspannen, ontstond er heel veel weerstand. Ik voelde een druk op mijn hartgebied en mijn lichaam reageerde heel onrustig. Nadat de muziek was afgelopen, keerde de rust weer terug.

 

Hierna was het tijd om terug naar huis te gaan. Ik ben uit het gat in de grond geklommen en heb de plek bedankt. Eenmaal weer thuis, ben ik op de bank gaan zitten. Lieffie vloog terug in zijn kooitje en Dolores kwam op schoot zitten.

 

& Toen...

 

Vanaf hier kan ik me niet alles meer herinneren.

Wat ik nog wel kan herinneren is dat onder begeleiding van een sjamanendrum alle energie weer op de juiste plek in ons lichaam werd gebracht. Ik vond het heel fijn en voelde mezelf weer helemaal uitgelijnd. Voor mij eindigde hier mijn reis.

 

Eenmaal weer bijgekomen, hebben we onze ervaringen met elkaar gedeeld. Één van de vrouwen vroeg naar de muziek die werd afgespeeld. Ook zij vond het zo mooi. Elina vertelde dat het hartmuziek is. De muziek wordt gezongen vanuit het hart en kan diep binnenkomen. Ik vertelde mijn ervaring en het verklaarde waarom ik mij zo onrustig voelde.

 

Ik vind het momenteel moeilijk om liefde, zachtheid en rust te ontvangen, maar ook om aan mezelf te geven. Er is veel weerstand. Het tegenovergestelde van weerstand is overgave. Hoewel ik allerlei gedachten en ideeën heb over de oorzaak, heb ik besloten het voor nu even los te laten. Ik geef mezelf over aan het hier en nu en dit moment. Daarbij probeer ik liefde, zachtheid en rust toe te laten. Ik hoef het niet te forceren en mag mezelf de tijd geven.

 

Het was fijn om de reis samen met drie andere lieve vrouwen te maken. Er was een hele fijne sfeer waarin ervaringen gedeeld konden worden en kwetsbaarheid er mocht zijn.

 

Lieve Elina Lichtendahl, dankjewel voor jouw zijn en het organiseren van deze mooie avond.

 

🩷

🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb