Ik ben waardevol 🩷

Gepubliceerd op 3 november 2023 om 16:53

Afgelopen woensdag ben ik samen met Babette Weel-Engelgeer de natuur in gegaan. Zij heeft een opleiding gedaan tot EMDR therapeute en zocht voor de afronding van haar opleiding iemand om mee te oefenen. De afgelopen jaren heb ik veel kunnen helen rondom trauma's die te maken hebben gehad met mannen en het was tijd om een vrouwenwond aan te kijken. Babette is onder andere wandelcoach en ze bood aan om een sessie buiten te doen. Ik ben graag buiten in de natuur en hier werd ik dan ook meteen helemaal enthousiast van.

 

Tijdens de wandeling vertelde Babette over de opleiding die ze had gedaan, het geven en ontvangen van EMDR therapie en hoe onze sessie eruit zou komen te zien. Ik vertelde haar over de situatie die ik had meegemaakt en hoe waardeloos ik me toen gevoeld had. Op een schaal van 0 tot 10, voelde de situatie toen der tijd als een 10 en in het hier en nu nog als een 8.

 

Babette vertelde me dat ik rustig door mocht blijven lopen, denkend aan de situatie en het gevoel. Ondertussen mocht ik mijn ogen heel snel over het pad van links naar rechts bewegen.

 

Het klinkt heel maf, maar ik voelde de spanning en lading direct zakken. Vervolgens mocht ik als extra toevoeging ook met mijn handen op mijn schouders tikken...en toen voelde ik rust en kalmte. Er was geen spanning meer en de lading van de situatie was eraf.

 

We stopten met wandelen en ze vroeg hoe ik me voelde. Of het gevoel van waardeloos zijn nog steeds aanwezig was... Nee, dat gevoel was weg. Ik ben niet waardeloos en ik was toen der tijd ook niet waardeloos. *Ik ben waardevol*. In een meditatie hebben we dit gevoel verankerd en tijdens de meditatie zag ik mijn oceandrum. Mijn mooie zelfgemaakte drum, met het grote roze hart erop. Zacht en wollig, liefdevol en krachtig. Toen ik mijn ogen open deed, bleek ik voor een grote Amerikaanse Eik te staan.

 

Een Eik gaat over standvastig zijn. Je niet van de wijs laten brengen door twijfel, mislukkingen en meningen van anderen. Dat je mag zijn wie je bent en mag doen wat bij jou past.

 

De overtuiging die naar boven kwam, was dat je hard en pittig moet zijn. Pas dan ben je krachtig en waardevol. Ik ben zacht en gevoelig en dit zou betekenen dat ik nooit krachtig en waardevol zou kunnen zijn? Dat is niet waar en zelfs onzin. Deze overtuiging mocht dan ook meteen losgelaten worden.

 

* Ik ben zacht & gevoelig en daardoor op mijn manier heel krachtig.
* Ik mag er op op mijn manier zijn.
* Ik ben van waarde.
* Ik ben waardevol.

 

Lieve Babette, dankjewel voor jouw zijn en deze mooie sessie.

 

Babette is wandelcoach, organiseert maancirkels, heeft haar eigen podcast *Berkhana Rising* en is sinds kort EMDR therapeute. Mocht je meer over haar willen weten? Klik dan op onderstaande button.

🌟 Natascha

Reactie plaatsen

Reacties

Melanie Visser
8 maanden geleden

Wat een mooi verhaal. Dank je wel!

Natascha z
8 maanden geleden

Fijn om te lezen je het mooi vindt. Dankjewel 🙏

Maak jouw eigen website met JouwWeb