Torticollis spasmodica & Fysiotherapie

Gepubliceerd op 8 november 2023 om 16:07

Vandaag was ik bij de fysio in Wijchen en tja...πŸ˜…. Van de therapeute heb ik allerlei verschillende oefeningen meegekregen en tijdens een afspraak bekijken we samen hoe dit gaat. Technisch gezien voer ik alle oefeningen perfect uit, maar met teveel bewustzijn. Daarbij oefen ik veels te veel. Ik vertelde dat ik 2 a 3 keer per dag alle oefeningen deed en het wel erg veel vond. Wat bleek is dat het echt niet nodig is om elke keer alle oefeningen te doen πŸ™ˆ. Hier hebben we samen om kunnen lachen.

 

De uitdaging is om de oefeningen zo ontspannen mogelijk uit te voeren en zelf aan te voelen wat mijn lichaam nodig heeft. Wanneer ik moe ben of als het even niet wil, dan mag ik het ook even laten en op een ander moment weer oppakken. Ik kan soms best streng voor mezelf zijn en dan gefrustreerd raken omdat het niet gaat zoals ik wil.

 

De therapeute vertelde dat de oefeningen kunnen worden onderverdeeld in 3 categorieën.


1) Mild rekken
2) Stabiliseren en uitlijnen
3) Bewegen

 

Het is prima om verdeeld over de dag één of twee oefeningen per categorie uit te voeren. Dat voelt als een hele verademing. Nog even en mijn hele dag stond in het teken van oefenen, oefenen en nog eens oefenen πŸ˜‚.

 

De aankomende drie weken kan ik hier op een ontspannen en liefdevolle manier mee aan de slag πŸ˜‡.

🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb