Het opendraaien van een honingpotje 🍯 & Een verrekt peesje βœ‹πŸ»

Gepubliceerd op 29 december 2023 om 11:53

Een tijdje geleden draaide ik een honing pot open  en toen ging er iets mis in m'n linker pols. Een helse pijn en ik zag sterretjes. Ik ben er vanuit gegaan dat er een peesje verrekt was en dat het met rust wel weer over zou gaan. Inmiddels zijn we drie maanden verder en heb ik er nog steeds last van. Wel in mindere mate, maar het is niet weg. Daarbij trekt de pijn door in mijn hand en en arm. 

 

Na een bezoekje te hebben gebracht aan de huisarts, werd ik doorgestuurd naar het Handencentrum in Wageningen. Gisteren had ik een afspraak.

 

Ik had een ontzettend fijne vrouw. We hebben gezellig gekletst en ondertussen keek ze naar mijn beide handen. Er waren verschillende dingen die haar opvielen:
* Ik heb hele slanke handen en polsen.
* Bij mijn polsen steekt het wat uit.
* Er is enorm weinig spiermassa in mijn handen aanwezig.
* Van mijn linkerduim is er ooit eens een bandje geknapt, aangezien ik mijn duim in een hele gekke positie kan bewegen. Dit wist ik niet en ik heb er ook geen last van.
* Mijn handen zijn hypermobiel.
* Daarbij heeft een andere handtherapeut jaren geleden ooit eens verteld dat ik bepaalde pezen mis. Ik heb toen ook een knijpfunctie test gehad waaruit bleek dat mijn krachtfunctie overeenkomt met die van een 70 jarige vrouw. Aangezien het in beide handen hetzelfde was, hoefde ik me er geen zorgen over te maken. Het hoort bij mij.

 

Ik ging echter naar de handtherapeut vanwege pijn in mijn linkerpols en een dieper gelegen peesje lijkt geïrriteerd te zijn. Het advies voor nu is *Rust*. Ik heb een brace gekregen met een duim, zodat ik de linkerhand echt even niet kan gebruiken.

 

De brace is echt een onding. Het is lomp, onhandig en vanwege het klittenband blijf ik overal aan vastzitten. Het grappige is dat ik hem gisteren ergens ben vergeten mee te nemen. Ik had 'm even afgedaan, zodat ik mijn jas aan kon trekken. Straks moet ik' m dus even ophalen.

 

Over twee weken heb ik opnieuw een afspraak bij het handencentrum. Mocht de pijn niet minder zijn geworden, dan is het nodig om een specialist ernaar te laten kijken. Ik hoop dat het niet zo ver hoeft te komen. Dit betekent dat ik het onding zoveel mogelijk ga dragen en hopelijk is de pijn over twee weken weg.

🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.