Uitgenodigd als ervaringsdeskundige

Gepubliceerd op 29 januari 2024 om 15:24

Vorige week mocht ik als ervaringsdeskundige aansluiten bij een hulpverleningsgesprek en wauw wat vond ik het leuk. Het was fijn om mezelf via deze weg met iemand te mogen verbinden. In dit geval stond deze persoon er ook voor open. Hij vertelde tegen bepaalde dingen in het leven aan te lopen en op zoek te zijn naar een passende therapie. Door de jaren heen heb ik verschillende therapieën gevolgd en de technieken eigen kunnen maken. Ik vond het leuk om hier het één en ander over te delen, maar ook het samen onderzoeken wat bij hem zou kunnen passen. Er ontstond een open en eerlijk gesprek. Daarbij vond ik zijn motivatie, wil en bereidheid erg mooi om te zien. Dit heb ik hem ook teruggegeven. Niet iedereen heeft dit in zich of kan het opbrengen. Wat begrijpelijk is. De GGZ kan wat dat betreft veel van iemand vragen. Ik heb dat zelf ook ervaren.

 

Ik vond het een hele fijne en waardevolle ervaring. Het gesprek voelde heel licht en om sommige dingen hebben we samen enorm kunnen lachen. Ik wens deze jongeman heel veel succes op zijn verdere pad, waar dat ook naar toe mag leiden.

🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.