Afspraak bij de neuroloog

Gepubliceerd op 29 februari 2024 om 10:30

Gisteren had ik een gesprek met de neuroloog. Het was nog een heel gedoe om een afspraak te maken. De assistente wilde maar niet begrijpen waarom ik een gesprek met de neuroloog wilde. Volgens haar konden mijn vragen ook besproken worden op 20 maart tijdens de volgende botox behandeling. Zucht... 😮‍💨.

 

Zo goed en kwaad als ik kon heb ik geprobeerd uit te leggen, waarom dit niet kon. "Nee, dat kan niet. Daar is simpelweg geen tijd en ruimte voor. Zowel niet voor de neuroloog, als ook voor mijzelf. Ik ben dan echt volledig gefocust op de behandeling". Ze begreep het niet. Vervolgens ben ik boos geworden en werd er een afspraak in gepland 😆.

 

Momenteel ervaar ik een *Nee, Nee tremor*. Mijn hoofd blijft maar nee schudden en dit is behoorlijk vervelend. De neuroloog heeft uitgelegd hoe dit komt. Wanneer bepaalde spieren slapper worden door de botox, kunnen andere spieren meer de controle over gaan nemen. Hij heeft aan mijn nek gevoeld en vertelde dat twee dieper gelegen spieren in de nek, een stuk actiever zijn en deze wil hij de volgende keer dan ook meenemen in de behandeling. Voor het aanprikken van deze spieren, maakt hij gebruik van een echo.

 

Daarbij vertelde hij nog niet helemaal tevreden te zijn. De stand van mijn hoofd is enorm verbeterd, maar nog niet zoals het hoort te zijn. De forse draai naar links en de kanteling naar achteren zijn niet meer aanwezig, maar mijn hoofd kantelt nu naar rechts. Hij gaf aan dat het tijd nodig heeft om de juiste balans te vinden. Daarbij bouwt hij de botox langzaam op, zodat het lichaam het kan bijbenen en hij de effecten van iedere prik kan zien. Helemaal weg gaat het niet, maar het zal zeker nog een stuk verbeteren. 

 

Daarnaast wilde ik nog wat anders bespreken. Tijdens het slapen heb ik last van kaakklemmen en spasmen in mijn bovenlichaam. Dit heb ik al jaren, maar ik was benieuwd of dit bij mijn neurologische aandoening hoorde & Ja hoor, dit was het geval. Hier kan hij niets aan doen, maar hier hoefde ik me geen zorgen over te maken. 

 

Ik vond het een verhelderend gesprek. Het is een fijne neuroloog. Hij is duidelijk in zijn bewoordingen en heeft de benodigde dosis humor. Ik kan dan ook vreselijk om hem lachen. Hierdoor voelt het allemaal een stuk lichter 😂.

🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.