Sjamanisme & Terug naar je natuur

Gepubliceerd op 2 juli 2024 om 11:36

Twee weken geleden was de tweede avond van de workshop Sjamanisme & Terug naar je natuur. Deze keer was de groep compleet en dat voelde fijn. We begonnen met het gezamenlijk neerleggen van het medicijnwiel. Om vervolgens een aantal yoga houdingen te doen, ter voorbereiding op de sjamanistische reis.

 

Waar ik mezelf de vorige keer erg onrustig voelde en moeite had om in de reis te zakken. Ging het deze keer weer als vanzelf. Ik voelde me rustig en kalm en kon mezelf overgeven aan wat er mocht gaan gebeuren. Dolores mijn raaf was ook bij deze reis aanwezig.

 

Wat ik me nog kan herinneren is dat we de zeven hoofdchakra's zijn langsgegaan en dat we aandacht hebben besteed aan de kundalini energie in onszelf. De kundalini energie kan ook wel worden vergeleken met een slang. Deze slang ligt opgerold aan de basis van de wervelkolom. Wanneer alle chakra's in balans zijn, kan de slang opstijgen en een krachtige energiestroom teweegbrengen.

 

Deze slang heb ik in mezelf kunnen zien en voelen. Hij of zij is nog niet zolang geleden geboren en is dan ook nog niet volgroeid. Ik kon de slang al wel laten opstijgen. Bij mijn keelchakra voelde ik een kleine hapering en helemaal uitgerekt kwam hij of zij tot mijn derde oog, het zesde chakra.

 

Bij mijn keelchakra heeft jarenlang een breuk gezeten. Mijn hoofd is energetisch gescheiden geweest van mijn lichaam. Inmiddels is deze breuk hersteld en voel ik mezelf weer één geheel. Het is ook pas sinds kort dat ik de energie in mijzelf weer voel stromen. De boodschap die ik hieruit heb gehaald is dat ik al zoveel meer in balans ben en dat ik daar trots op mag zijn. Het keelchakra heeft nog wat extra liefde en aandacht nodig en de slang zal als vanzelf met de tijd verder gaan groeien.

 

Vervolgens zijn we onze gids gaan ontmoeten. Ik zag een kleine monnik in een oranje gewaad en hij nam mij mee naar een bepaalde plek. Het was de bedoeling om verbinding te maken met de energieën die niet van jou zijn, maar wel bij je aanwezig zijn.

 

Het was ineens pikdonker en ik kon mijn gids nergens vinden. Ik was bedolven onder alle energieën die bij mij aanwezig waren. Hoewel ik schrok en in paniek begon te raken, realiseerde ik mezelf dat ik een keuze had. Ja, ik kon in paniek raken, maar ik kon ook mijn innerlijk licht vergroten. Ik koos voor het laatste en alle aangehaakte energieën verdwenen als sneeuw voor de zon. Alsof ze nooit hadden bestaan.

 

Ik keek om me heen en zag dat ik mezelf middenin een prachtig landschap bevond. Een eindje verderop stond de monnik, samen met mijn raaf Dolores. Een beetje verward door de ervaring die net had plaatsgevonden, liep ik naar hun toe. De monnik vertelde dat ik deze ervaring zelf had moeten doorstaan. Zodat ik kon ervaren welke kracht er in mij aanwezig is. Met deze boodschap eindigde de reis.

 

Vervolgens mochten we op op een laurierblaadje de energie die bij je was aangehaakt opschrijven. Om deze buiten te verbranden en los te laten. Ik had ervoor gekozen om het beeld waarbij ik bedolven werd onder alle aangehaakte energieën te verbranden. Het verbranden van dit beeld voelde als een enorme bevrijding.

 

Terwijl we om de beurt naar buiten gingen om het laurierblaadje te verbranden, begon Elina onder begeleiding van haar harmonium het nummer *Ho*oponopono* te zingen. Als vanzelf zongen we allemaal mee. Oh wat was dit een fijne afsluiting van deze avond. Ik voelde na afloop zoveel meer ruimte en lucht.

 

Ik merk dat deze reis veel met me heeft gedaan. Het heeft het één en ander inzichtelijk gemaakt en het resoneert nog na in alle poriën van mijn lichaam.

 

*Vergroot je innerlijk licht

&

Vertrouw op deze kracht*

 

🌟

🌟 Natascha 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb